Informasjon

HVORDAN BRUKE EN BRANNSLUKKER?

Her er en illustrert instruks på hvordan du bør bruke en håndslokker.

Trykk på bildet for å se instruksen.


Brannslukningsapparat med pulver og Co2

Håndslukkere på markedet i dag kan deles inn i 4 hovedtyper: vann-, skum-, CO2- og pulverslukkere. I norske husstander finnes det hovedsaklig pulverapparat. Her omtales brannslukningsapparat med pulver og Co2.

pulverslukker-fare.jpg

Du som er industrivernleder må påse at industrivernutstyret er tilpasset virksomhetens behov. Det er oversikten av uønskede hendelser som er styrende for hva dere trenger av industrivernutstyr. Dere må ha både personlig verneutstyr og fellesutstyr.

Vi i Alfa Brannvern AS utfører kontroll, vedlikehold og service på brannutstyret i ditt bygg. Ta kontakt med oss, så hjelper vi deg med løsninger.

Brannutstyret blir kontrollert etter gjeldende lover og standarder og blir godt dokumentert. Vi lagrer dette hos oss i tillegg til at dere får utlevert rapporter hvert år etter utfør kontroll eller etter oppdatering/service av brannutstyret.

Forskrift om brannforebygging - F§ 7.Brannvarsling og manuelt slokkeutstyr i bolig og fritidsbolig

Eieren av boliger og fritidsboliger skal sørge for at byggverkene har brannalarmanlegg eller et tilstrekkelig antall røykvarslere. Det skal være minst én detektor eller røykvarsler i hver etasje, som skal dekke kjøkken, stue, sone utenfor soverom og sone utenfor tekniske rom. Alarmen skal kunne høres tydelig på oppholdsrom og soverom når dørene mellom rommene er lukket.

Det er ingen tvil om at røykvarslere er en genial oppfinnelse som hvert år redder menneskeliv i norske hjem, men...

Det som ikke er like klart, er hvordan du skal benytte røykvarslere for å beskytte din familie best mulig mot å brenne inne eller å forgiftes av giftig røyk. Husk Røykvarslerdagen 1. desember!

Norske myndigheter stiller nemlig beskjedne krav til røykvarslingsutstyr i norske boliger. I utgangspunktet kreves kun at «Det skal være minst én detektor eller røykvarsler i hver etasje, som skal dekke kjøkken, stue, sone utenfor soverom og sone utenfor tekniske rom. Alarmen skal kunne høres tydelig på oppholdsrom og soverom når dørene mellom rommene er lukket.»

De mest vanlige typene solgt i Norge er pulverapparater, skumapparater, vannapparater og Co2-apparater.

Valg av rett type håndslokker er avgjørende for rask og effektiv bekjempelse av branntilløp.

Ta kontakt med oss for informasjon eller priser på hvilket slukkemiddel som er best for din bedrift eller ditt hjem. Vi kontrollerer også alle typer håndslokkere, utfører 5-års/10-års service, trykkprøving av Co2 og etterfyller på eget godkjent verksted.

En håndslokker kan du fint ha i 20-år. Våre Gloria produkter har 10-års garanti. Ha kvalitet i sikkerheten din!

Det finnes flere typer slokkemidler og alle har sine fordeler og ulemper.

Noen er bedre for enkelte typer branner, mens de kan være direkte livsfarlige å bruke mot andre branner. Valg av rett type håndslokker er avgjørende for rask og effektiv bekjempelse av branntilløp.

Håndslokkere er fellesbetegnelsen på portable/håndholdte brannslokkere med egenvekt inntil 20 kg.

De mest vanlige typene solgt i Norge er pulverapparater, skum apparater, vann apparater og Co2 apparater.  


Her finner du en oversikt over hva du bør tenke på.

Norsk standard
NS 3926-1:2017

NS 3926 - Visuelle ledesystemer for rømning i byggverk ble fastsatt 1. september 2017. Enhetlig bruk av NS 3926 vil øke bevisstheten om systemene og bidra til rask gjenkjenning og effektivitet for at mennesker skal kunne evakuere et byggverk på en effektiv måte i en nødssituasjon

Prinsippene i NS 3926 bidrar til utforming av ledesystemer på en enhetlig måte, uavhengig av om man benytter elektriske eller etterlysende komponenter.
I tillegg angir NS 3926 spesiell informasjon relatert til hvert system, med vekt på å veilede i bruk av materiale, utforming, installasjon og vedlikehold av ledesystemer.

Etter Lov av 17. juni 2005 om arbeidsmiljø, arbeidstid og stillingsvern mv. (arbeidsmiljøloven) § 4-4 (1)(2) kan det være naturlig å ha førstehjelpsutstyr plassert lett tilgjengelig på arbeidsplassen når det er nødvendig for å sikre et fullt forsvarlig arbeidsmiljø.

Utstyret skal tilpasses arbeidsplassens arealmessige størrelse, antall arbeidstakere, geografisk beliggenhet, arbeidets karakter og øvrige arbeidsforhold inklusiv de organisatoriske.

Ansvaret for at førstehjelpsutstyret er på plass og er komplett til enhver tid påhviler arbeidsgiveren (arbeidsmiljøloven § 2-1).

  • GOD SERVICE
  • RASK LEVERING
  • HØYKVALITETS PRODUKTER

Sosiale medier

Her finner du våre sider på sosiale medier og epostadresse under. Vi håper du vil "like" oss på facebook for å holde deg oppdatert og motta informasjon og tilbud.

Takk!

Åpningstider er alle hverdager 08.00-16.00
Supporttjenesten er åpen alle hverdager 08.00-12.00 og 13.00-16.00

Alfa Brannvern AS 
Adresse: Strandveien 29 
Postnr/Sted: 3050 Mjøndalen
Tel: 40 48 96 44
Veibeskrivelse: Se kart. Her er også en tjeneste der du kan lage kjørerute, da får du ferdig kart for turen din til oss.

Din nettleser er utdatert!

For å kunne bruke alle funksjoner på nettsiden må du oppdatere nettleseren. Oppdater min nettleser nå

×