Kontroll av håndslukkere og brannslanger - NS EN671-3/NS3910:2020

Gloria_PD6GX

Kontroll av håndslukkere og brannslanger utføres 1. gang pr. år i næring og hver 5. år hos private.

Gloria_brannslukker_1.jpg

I Norge er det ca. 4 mill. håndslukkere i markedet og 30 000 vannbaserte slukkeanlegg. Det er viktig at det blir foretatt regelmessig kvalifisert vedlikehold på dette brannutstyret, slik at det virker som forutsatt den dagen det eventuelt må tas i bruk.

 

 

Brannutstyr som er korrekt installer og vedlikehold er meget effektivt i en tidlig fase av et branntilløp. Uten fortløpende vedlikehold av brannutstyret, vil sikkerheten og produktenes levetid kunne bli betydelig redusert.

VEDLIKEHOLD I HENHOLD TIL LOVVERK OG STANDARDER
For å opprettholde brannsikkerheten må det foretas regelmessig kvalifisert kontroll, ettersyn og vedlikehold av det manuelle slukkeutstyret, og dette må kunne dokumenteres.

Alfa Brannvern utfører årlig vedlikehold av brannslukningsutstyret etter NS3910:2020 og NS-EN 671-3. Dette i henhold til anbefalinger i §2-4 i ”veiledning til forskrift om brannforebyggende tiltak og tilsyn” (FOBTOT). Etter utført vedlikehold utstedes skriftlig vedlikeholdsrapport.

Ved å inngå vedlikeholdsavtale med ALFA BRANNVERN AS får du:
Kartlegging og oversikt over brannslukningsutstyret
• Håndslukkere og brannslanger som er kontrollert og vedlikeholdt
Våre serviceteknikeres erfaring, rådgiving og anbefalinger
En vurdering av sikkerhetsnivået i bedriften

Alle serviceteknikere fra Alfa Brannvern AS har kompetansebevis og vi innehar godkjenning fra "Rådet for Vedlikehold av brannslukkemateriell". Serviceteknikere kommer på årlig besøk og foretar de utbedringer og eventuelle endringer det er behov for. Vi har alltid med oss spesialutstyr, reservedeler og verktøy som gjør at feil og mangler kan rettes omgående.


NS 3910:2020 STANDARD FOR VEDLIKEHOLD AV HÅNDSLUKKERE

Standarden setter krav til vedlikehold og krav til personer som skal utføre vedlikeholdet. Alle serviceteknikere hos ALFA BRANNVERN AS innehar kompetansebevis.

ALFA BRANNVERN AS innehar bedriftsregistrering som kompetent virksomhet.


NS-EN 671-1 STANDARD FOR VEDLIKEHOLD AV BRANNSLANGETROMLER

Europeisk standard for kontroll og vedlikehold av slangetromler og slangesystemer. Årlig inspeksjon og vedlikehold av slangetromler skal utføres av en kompetent person. Fra 2008 skal inspeksjon og vedlikehold utføres av en kompetent person som innehar kompetansebevis kategori ”Grønn” med tilleggskurs for slangetromler.


UTSTYR OG MILJØ

Ved årlig kontroll og vedlikehold sørger for at utstyr innehar like god kvalitet som nytt utstyr. ALFA BRANNVERN AS sørger for at gammelt utstyr som er i for dårlig stand blir erstattet med nytt etter avtale med eier/bruker. Vi destruerer gammelt utstyr i henhold til gjeldene krav og regelverk fra norske miljømyndigheter.

  • GOD SERVICE
  • RASK LEVERING
  • HØYKVALITETS PRODUKTER

Sosiale medier

Her finner du våre sider på sosiale medier og epostadresse under. Vi håper du vil "like" oss på facebook for å holde deg oppdatert og motta informasjon og tilbud.

Takk!

Åpningstider er alle hverdager 08.00-16.00
Supporttjenesten er åpen alle hverdager 08.00-12.00 og 13.00-16.00

Alfa Brannvern AS 
Adresse: Strandveien 29 
Postnr/Sted: 3050 Mjøndalen
Tel: 40 48 96 44
Veibeskrivelse: Se kart. Her er også en tjeneste der du kan lage kjørerute, da får du ferdig kart for turen din til oss.

Din nettleser er utdatert!

For å kunne bruke alle funksjoner på nettsiden må du oppdatere nettleseren. Oppdater min nettleser nå

×